fu'a4

TALA FOU

Va'aiga lautele o Faiga Fa'avae Fa'asa'o a le Lalolagi "Plastic Ban".

I le aso 1 o Ianuari, 2020, o le faʻasaina o le faʻaaogaina o meaʻai palasitika faʻaaogaina na faʻatinoina aloaia i Farani "Suiga o le malosi e faʻaleleia ai le tulafono o le tuputupu aʻe lanumeamata", ma avea ai Farani ma uluai atunuʻu i le lalolagi na faʻasaina le faʻaaogaina o meaʻai palasitika lafoai.

O oloa palasitika lafoa'i o lo'o fa'aaogaina lautele ma e maualalo le tau toe fa'aaogaina, e mafua ai le leaga tele i le eleele ma le gataifale.I le taimi nei, "faʻatapulaʻa palasitika" ua avea ma maliega i le lalolagi atoa, ma le tele o atunuu ma itulagi ua faia ni gaioiga i le fanua o palasitika faʻasaina ma faʻasaina.O lenei tusiga o le a ave oe i faiga faʻavae ma taunuʻuga a atunuu i le salafa o le lalolagi i le faʻatapulaʻaina o le faʻaogaina o oloa palasitika lafoai.

Na tuʻuina atu e le Iuni a Europa se faʻatonuga faʻatapulaʻaina palasitika i le 2015, e faʻamoemoe e faʻaitiitia le faʻaaogaina o taga palasitika a le tagata i totonu o atunuu o le EU e le sili atu i le 90 i le tausaga i le faaiuga o le 2019. E oʻo atu i le 2025, o lenei numera o le a faʻaititia i le 40. Na tuʻuina atu le faʻatonuga, o sui uma o le setete na amata i luga o le ala o le "faʻatapulaʻa palasitika".

35

I le 2018, na pasia ai e le Palemene Europa se isi tulafono i le puleaina o otaota palasitika.E tusa ai ma le tulafono, e amata mai i le 2021, o le a faʻasaina atoa e le Iuni a Europa sui o le atunuʻu mai le faʻaaogaina o ituaiga e 10 o mea faʻapipiʻi palasitika e pei o paipa inu, laulau, ma cotton swabs, lea o le a suia i pepa, vao, poʻo le toe faʻaaogaina palasitika malo.O fagu palasitika o le a aoina eseese e tusa ai ma le faiga toe faʻaaogaina;E o'o atu i le 2025, e mana'omia e atunu'u o le atunu'u ona ausia se fua faatatau toe fa'aaogaina o le 90% mo fagu palasitika lafoa'i.I le taimi lava e tasi, e manaʻomia foʻi e le tulafono taufaʻaofi le aufaipisinisi e sili atu le tiute mo le tulaga o latou oloa palasitika ma afifiina.

Ua fa'ailoa mai e le Palemia o Peretania Theresa May, o le a ia fa'asaoina se taumafaiga e fa'atino le fa'asa atoatoa o oloa palasitika.I le faaopoopo atu i le faʻatupuina o lafoga eseese o oloa palasitika ma faʻateleina suʻesuʻega ma atinaʻe o isi mea, o loʻo ia fuafua foi e faʻaumatia otaota palasitika uma e mafai ona aloese mai ai, e aofia ai taga palasitika, fagu inu, straw, ma le tele o ato afifi meaai, i le 2042.

Aferika o se tasi o itulagi e sili ona tele le faʻasaina o le gaosiga o palasitika.O le televave o le tuputupu aʻe o otaota palasitika ua aumaia ai le tele o faʻafitauli o le siosiomaga ma le tamaoaiga ma agafesootai i Aferika, ua avea ma lamatiaga i le soifua maloloina ma le saogalemu o tagata.

E oʻo mai ia Iuni 2019, 34 mai le 55 atunuu o Aferika na tuʻuina atu tulafono talafeagai e faʻasaina ai le faʻaogaina o taga pepa palasitika lafoaʻi poʻo le tuʻuina atu o lafoga ia i latou.

Ona o le faʻamaʻi, ua tolopoina e nei taulaga le faʻasaina o le gaosiga o palasitika

Aferika i Saute ua faʻalauiloa le sili ona ogaoga "faʻasaina palasitika", ae o nisi o taulaga e manaʻomia le taofia pe tolopo le faʻatinoina o le faʻasaina o le palasitika ona o le siʻitia o le manaʻoga mo taga palasitika i le taimi o le faʻamaʻi COVID-19.

Mo se faʻataʻitaʻiga, na tuʻuina atu e le pulenuu o Boston i le Iunaite Setete se faʻatonuga faʻapitoa e tuusaunoa ai nofoaga uma mai le faʻasaina o le faʻaaogaina o taga palasitika seia oʻo ia Setema 30th.Na muamua taofia e Boston le 5-sene totogi i luga o pepa palasitika ma taga pepa ia Mati e fesoasoani ai i tagata nofoia ma pisinisi e feagai ma le faʻamaʻi.E ui ina ua toe fa'aopopoina le fa'agata se'ia o'o i le fa'ai'uga o Setema, ua fa'ailoa mai e le a'ai ua sauni e fa'atino le fa'atonuga o taga pepa iila mai le aso 1 o Oketopa.st


Taimi meli: Apr-28-2023